KaraokeKungen (novellsamling)
Äkta fransk gulmetall (roman)

Petra (född 1965) är författare och dramatiker. Hon valde författar- yrket för att det är det enda yrke där patologisk lögnaktighet räknas som en tillgång. Hon debuterade som dramatiker 1992 och har skrivit pjäser för bl a Teater Trixter, Göteborgs stadsteater, Folkteatern och Radioteatern samt drama för SVT och TV4.

KaraokeKungen - "Det svåraste som finns är att på några rader försöka sammanfatta vad ens arbete handlar om. Jag tror att många av mina pjäser handlar om att förlora kontrollen över tillvaron, på olika sätt, eftersom jag själv är rädd för det. Mina karaktärer har svårt att få sin inre verklighet att överensstämma med den yttre. Dom upplever världen som kulisser, men kämpar ändå på för att passa in i den. Och så händer det något som får de där kulisserna att rasa. Risken finns att det är samma sak med texterna i novellsamlingen KaraokeKungen."

Äkta fransk gulmetall - Petra Revenues första roman är en het, snabb och grym kärlekshistoria där alla varningslampor blinkar förgäves.


© Peter Lloyd